Matematik

hjælp..

02. marts 2010 af Mahal-pigen (Slettet)

opgaven lyder:

en 2. gradspolynomium er givet ved f(x)=2x^2-3x+c , og så står der: bestem for hvilken værdi af c andengradspolynomiet f har netop én rod.

Nogle der vil hjælpe, jeg forstår ikke det jeg skal gøre??

            


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2010 af Argus (Slettet)

Beregn diskriminanten. Når denne er lig 0, har andengradspolynomiet kun én reel rod.


Svar #2
02. marts 2010 af Mahal-pigen (Slettet)

men d = 1 hos mig.. Jeg kan ikk få den til 0??

Hvilket tal er c?, for jeg har bare sat den til 1

jeg har beregnet: (-3)^2-4*2*1


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

I det almindelige tilfælde f(x) = ax2 + bx + c er diskriminanten d = b2 - 4ac . I dit tilfælde er a = 2, b = -3, c = c, så d = 9 - 8c. Find ud af, for hvilke(n) værdi af c er d = 0.


Skriv et svar til: hjælp..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.