Matematik

Koordinatsæt for skæringspunkter

03. marts 2010 af humbleways (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er i tvivl om, hvordan denne opgave (vedhæftet) skal løses. Nogen, der kan hjælpe?

Vil meget gerne have en forklaring på hvordan løsningen findes, og ikke bare løsningen.

På forhånd tak :-)

Vedhæftet fil: opg2.bmp

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2010 af mathon

skæringspunkter har identiske koordinater
og dermed
samme andenkoordinat
hvoraf

               x2- 4x + y2 + 2y = 11 og y = x+1

hvoraf ved substitution

              x2- 4x + (x+1)2 + 2·(x+1) = 11               som reduceres til

              2x2 - 8 = 0

              x2 - 4 = 0

              x = ±2

skæringspunkter:
     
                          S1 = (-2;-2+1) = (-2;-1)

                          S2 = (2;2+1) = (2;3)


Svar #2
03. marts 2010 af humbleways (Slettet)

Mange tak for dit svar, nu ser jeg logikken.

Dog har jeg lidt svært ved i reduceringen selv at få 2x2 - 8 = 0. Hvordan når du frem til de 8?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. marts 2010 af mathon

                  x2- 4x + (x+1)2 + 2·(x+1) = 11

                  x2- 4x + (x2 + 2x + 1) + (2x+2) = 11

                  x2- 4x + x2 + 2x + 1 + 2x + 2 = 11

                  2x2 + 3 = 11

                  2x2 - 8 = 0


Svar #4
03. marts 2010 af humbleways (Slettet)

Mange tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Koordinatsæt for skæringspunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.