Matematik

Afskrivningsfunktioner. HJÆLP

04. marts 2010 af MogensE (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har brug for lidt hjælp, til om jeg har lavet rigtigt.

En maskine købes for 100.000kr og afskrives med 25% pr. år.

a) Opstil afskrivningsfunktionen f(x), hvor x betegner antal år efter anskaffelsen.

Svar: f(x)=100000*0,75^x

b) Hvad er maskinen afskrevet til efter 4år?

Så har jeg sat 4 år ind som n i funktionen, dvs. f(x)=100000*0,75^4.
Hvis man regner det ud, som funktionen, bliver det 31640,63.

Men hvis man tager og regner det ud således:

1år 100.000kr

2år 100000-25%=75000

3år 75000-25%=56250

4år 56250-25%=42187,5

Det kan enhver se, ikke giver det samme - men hvorfor?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2010 af torop (Slettet)

I din sidste udregning er der ikke 100.000 kr svarende til efter et år. De 100.000 svarer til år 0. Derfor mangler en udregning mere, og så får du det samme!


Svar #2
04. marts 2010 af MogensE (Slettet)

 Når ja, mange tak!!


Skriv et svar til: Afskrivningsfunktioner. HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.