Matematik

Lineær(please hjælp; haster:)

04. marts 2010 af Clarks (Slettet) - Niveau: B-niveau

Det er godt nok lang tid siden, at jeg har lavet lineære-opgaver. Lidt hjælp kan bruges.

Overstående figur viser den forventede udvikling i flytrafiken over Europa indtil 2020. Ifølge denne figur vil antallet af flyvninger vokse lineært i perioden 2000-2020.

Jeg kan fortælle at antallet af flyvninger i år 2000, er 8 milioner..

a) Bestem en regneforskrift af formlen f(x)= ax+b, hvor f(x)betegner antallet af flyvninger x år efter 2000

b) Gør rede for, hvad tallene a og b fortæller om udviklingen i flytrafiken(gætter på b fortæller begyndelsesværdien= 8 mil, og a fortæller om udviklingen siden år 2000)

c) I hvilket år vil antallet af flyvninger overstige 14 milioner.


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. marts 2010 af Woodfarmer (Slettet)

Du har ret i at b = begyndelsesværdien.

Og a = hvor meget f(x) stiger med pr. år.

Til at beregne c) skal du finde en x-værdi (du kender en f(x)-værdi i forvejen - som du får givet i opgaven).

Til at beregne a), kan jeg forestille mig at du kender nogle flere tal, som du ikke har oplyst - som du skal bruge til at lave en lineær regression?


Svar #2
04. marts 2010 af Clarks (Slettet)

Mange tak.


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. marts 2010 af Woodfarmer (Slettet)

Så lidt :-)


Skriv et svar til: Lineær(please hjælp; haster:)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.