Matematik

andensgradsligning

04. marts 2010 af Magnus22 (Slettet) - Niveau: A-niveau

sidder med to andengradsligninger hvor jeg har lidt problemer med at ophæve en parrentes:
 

f(x)=3(x-1)2+2             jeg får denne her til: f(x) = 6 x² - 9 x + 3, men er ikke sikker på det er rigtigt..

og

f(x)=-(x-1)2+4


Brugbart svar (2)

Svar #1
04. marts 2010 af Woodfarmer (Slettet)

Den første er ikke rigtig.

f(x)=3(x-1)2+2

3·(x-1)·(x-1)+2 = 3·(x2 + 2x + 1)+2 = 3x2 + 6x + 3 + 2, og lige for en god ordens skyld:

f(x) = 3x2 + 6x + 5

Så kan du jo lige prøve at kigge en ekstra gang på den anden nu ;-)


Brugbart svar (2)

Svar #2
04. marts 2010 af Bænkebider (Slettet)

Woodfarmer, jeg for det til f(x) = 3x² - 6x + 3² + 2 ?


Brugbart svar (2)

Svar #3
04. marts 2010 af Woodfarmer (Slettet)

#2: Hvor kommer 32 fra?


Brugbart svar (2)

Svar #4
04. marts 2010 af Bænkebider (Slettet)

Nej sorry, svaret er: f(x) = 3x² - 6x + 5


Brugbart svar (2)

Svar #5
04. marts 2010 af Woodfarmer (Slettet)

#4: Godt så er vi enige :-)

Mathias:

f(x)= -(x-1)2 + 4 skulle gerne give:

f(x) = -x2 + 2x + 3

Så kan du jo prøve at regne lidt på det, og se om du kan komme frem til noget der ligner.


Brugbart svar (2)

Svar #6
04. marts 2010 af Bænkebider (Slettet)

Woodfarmer, er din første rigtig?

Du har fået: f(x) = 3x² + 6x + 5

Jeg har fået: f(x) = 3x² - 6x + 5

Skal der ikke stå -6x, fordi det er +x * -1 = -1x, så bagefter det samme -1 * +x = -1x? Så det bliver -2x * 3 = -6x?

Er ikke sikker, går kun i 9. klasse =).


Brugbart svar (2)

Svar #7
04. marts 2010 af Woodfarmer (Slettet)

#6, der skal 100% stå - 6x, så det er mig der har lavet en fejl. Jeg beklager.

Godt du lige påpegede det :)


Svar #8
04. marts 2010 af Magnus22 (Slettet)

tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: andensgradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.