Matematik
hjælp til en matematikopg.
14. februar 2005 af
cs (Slettet)
Vil høre om der er nogen der gider at hjælpe med disse to opg.
jeg skal finde begyndelsesværdiproblemer.
y`=0,02y-4 y(0)=10
y=b/a+c*e^-ax
y=(-4/-0,02)+c*e^(0,02*0)
y=200+c*e^0
10=200+c*1
c=-190
y=200-190*e^0,02x
så er der den næste som jeg overhovedet ikke kan gennemskue da der både indgår y og x.
y`=-0,02y*x y(0)=10
jeg skal finde begyndelsesværdiproblemer.
y`=0,02y-4 y(0)=10
y=b/a+c*e^-ax
y=(-4/-0,02)+c*e^(0,02*0)
y=200+c*e^0
10=200+c*1
c=-190
y=200-190*e^0,02x
så er der den næste som jeg overhovedet ikke kan gennemskue da der både indgår y og x.
y`=-0,02y*x y(0)=10
Svar #1
14. februar 2005 af frodo (Slettet)
hjælper det at skrive den op på formen:
dy/dx=-0,02y*x <=> dy/y=-0,02x*dx
dy/dx=-0,02y*x <=> dy/y=-0,02x*dx
Svar #3
14. februar 2005 af Epsilon (Slettet)
#2: Det kan skrives lidt mere hensigtsmæssigt op ved at du skriver den generelle løsning op først, og dernæst indsætter (x,y)=(0,10) samtidig - ikke efterhånden.
Men bortset fra det, ser det fornuftigt ud.
//Singularity
Men bortset fra det, ser det fornuftigt ud.
//Singularity
Skriv et svar til: hjælp til en matematikopg.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
