Matematik

en polynomie opløftet i -1/2?!?!

15. februar 2005 af PeterJ (Slettet)
Hej Eksperter...

Jeg har et mat-problem:

hvad giver 1/2(-2x^2+8x+10)^-1/2 ?!

og hvad skal man gøre? Jeg er pretty much på bar bund.

på forhånd tak
mvh Peter

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. februar 2005 af Duffy

Ikke noget pænt

1/2/(-2*x^2+8*x+10)^(1/2)

...hvad vil du med det?


Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #2
15. februar 2005 af C.N (Slettet)


hint: x^-½ = 1/kvadratrod(x)

Svar #3
15. februar 2005 af PeterJ (Slettet)

jeg skal finde differentialkvotienten af en sammensat funktion (f 0 g)hvoraf den ydre er Y=Vx (V= kvadratrod) og den indre er Y=-2x^2+8x+10...

f'(x)=1/2x^(-1/2)
g'(x)=-4x+8
differentialkvotienten er vel:
f'(g(x))*g'(x)
=1/2/(-2*x^2+8*x+10)^(-1/2)* (-4x+8)

det skal jeg vel reducere?

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. februar 2005 af Duffy

h(x) = 1/2/(-2*(x+1)(x-5))^(1/2)


h'(x) = -1/4/(-2*x^2+8*x+10)^(3/2)*(-4*x+8)

= (x-2)/(-2*(x+1)*(x-5))^(3/2)


Duffy

Svar #5
15. februar 2005 af PeterJ (Slettet)

ups... h(x)= 1/2*(-2*(x+1)(x-5))^(1/2)

Svar #6
15. februar 2005 af PeterJ (Slettet)

sorry Duffy :)

Svar #7
15. februar 2005 af PeterJ (Slettet)

nevermind... jeg tror ikke jeg reducerer det...
men tak for hjælpen...

Skriv et svar til: en polynomie opløftet i -1/2?!?!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.