Matematik

funktion f

08. marts 2010 af libra-marie (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Jeg sidder og laver matematik men er gået i stå, er der nogen der kan skubbe mig i gang igen? Den er som følgende:
En funktion f er givet ved f(x) =x^2-5x +4+2 ln(x) , x>0
Jeg skal bestemme en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(3, (3))


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. marts 2010 af jnl123

-Find hældningen til tangenten i punktet ved at differentiere. Hældningen er så = f '(3).

-Opskriv en linjes ligning vha. hældning og punkt den skærer


Svar #2
08. marts 2010 af libra-marie (Slettet)

 kommer den så til at hedde f(3)=2*3+5*3+4*2.ln(3)?????????????


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Funktionsværdien f(3) får du ved at sætte x = 3 ind i din forskrift for f:

f(3) = 32 - 5•3 + 4 + 2ln(3) = -2 + 2ln(3)


Skriv et svar til: funktion f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.