Matematik

Potensfunktion

08. marts 2010 af Tyrael (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har et probem, og jeg er gået i stå:

Der er givet en potensfunktion: y = 823*x0,83

b) Hvor mange procent skal x vokse med, hvis man ønsker,
at f(x) skal vokse med 40% ?

c) Hvor mange procent skal x aftage med, hvis man ønsker,
at f(x) skal aftage med 10% ?

Jeg er helt blank!

På forhånd tak! :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. marts 2010 af peter lind

løs ligningen 1,4*823*x0,83 = 823*(x+Δx)0,83 og 0,9*823*x0,83 = 823*(x+Δx)0,83


Svar #2
08. marts 2010 af Tyrael (Slettet)

Jeg tror, at jeg har forstået! :)
Jeg går i seng nu, men jeg sender svaret i morgen. :-)


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

b) Se på to forskellige x-værdier, x1 og x2, og beregn de tilhørende y-værdier y1 og y2 :

y1 = 823 x10,83

y2 = 823 x20,83

og beregn forskellen mellem y1 og y2 i forhold til y1-værdien:

(y2-y1)/y1 = y2/y1 - 1 = x20,83/x10,83 - 1 = (x2/x1)0,83 - 1 . Dette er den relative vækst i y. Hvis denne skal være 40%, skal du løse ligningen

(x2/x1)0,83 - 1 = 0,40 og finde x2/x1 - 1 .

Spm c) kører helt efter samme principper.


Svar #4
11. marts 2010 af Tyrael (Slettet)

Hvorfor er det 0,40, når det er 40%? Burde det ikke være 1,40? xD


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4 - Nej, den relative vækst er 0,40 , det var det jeg skrev op i udtrykket. Hvis du smider 1-tallet over på højre side, får du 1,40 ; det er hvor meget det i alt er vokset til, men ændringen er 0,40.


Skriv et svar til: Potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.