Matematik

Integral - Desperat

09. marts 2010 af Luluhp (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg er desværre kommet bagud i matematik på grund af sygdom og har desperat brug for hjælp til denne matematik aflevering. Emnet er integralregning. I skal selvfølgelig ikke lave den for mig, men hvis kan vise et eksempel på de forskellige opgaver eller hvis en vil hjælpe mig igennem dem ville det bare være fuldstændig vildt perfekt!! :)

Opgaverne lyder:

1. Bestem uden brug af CASIO en stamfunktion til hver af følgende funktioner:

a)   f(x)= 6x3+3x-4-((5)/(x8))

b)  f(x)=(2x+4)2

2. Undersøg, om følgende er rigtigt:

a) ∫(2x+3)6dx=( (2x+3)7+5)/(14)

3. En funktion f er bestemt ved

f(x)=3x2-21x+30

Bestem den stamfunktion til f, hvis graf går gennem punktet P(2, 42).
 

4. Udregn (uden brug af CAS) nedenstående ubestemte integraler:

er vedlagt fordi den er svær at skrive ind

Vedhæftet fil: Opg. 4.doc

Brugbart svar (1)

Svar #1
09. marts 2010 af mathon

a)  f(x)= 6x3 + 3x-4- ((5)/(x8))

     F(x) = (3/2)x4 - x-3 + (5/7)/x-7 + k

b)   f(x) = (2x+4)2 = 4x2 + 16x + 16

      F(x) = (4/3)x3 + 8x2 + 16x + k


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. marts 2010 af Jiiju (Slettet)

1. Bestem uden brug af CASIO en stamfunktion til hver af følgende funktioner:

a) f(x)= 6x3 + 3x-4- ((5)/(x8))

F(x) = (3/2)x4 - x-3 + (5/7)/x-7 + k
 

b) f(x)=(2x+4)2

- du skal bruge substitutionsmetoden for at regne ud, bestemme stamfunktionen

2. Undersøg, om følgende er rigtigt:

a) ∫(2x+3)6dx=( (2x+3)7+5)/(14) ----> her skal du også bruge substitutionsmetode

3. En funktion f er bestemt ved

f(x)=3x2-21x+30

Bestem den stamfunktion til f, hvis graf går gennem punktet P(2, 42).

f(x)=3x2-21x+30 

F(x) = x^3-7x^2+30x+k

for at bestemme k, skal du indsætte din oplysning - altså skal du indsætte punktet p ind i funktionen og isolere k .

---> håber at du fik det hjælp du havde bruge for

 PS: spørge om hjælpe, hvis du er i tvivl om noget :D


Brugbart svar (2)

Svar #3
09. marts 2010 af mathon

2.
    a)
   ((1/14)·((2x+3)7+5))' = (1/14)·(7·(2x+3)6·2 + 0) = (2x+3)6

          ∫(2x+3)6dx = ((2x+3)7+5)/(14) er altså rigtigt
        

     nu har du fået starthjælp
og
     må selv være aktiv på banen


Svar #4
09. marts 2010 af Luluhp (Slettet)

Tak det der var super super fint. Nu giver de få notater jeg havde også mening. Men hvad med opgave 4?


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. marts 2010 af mathon

værktøj:
             ∫c·xndx = c/(n+1)·xn+1    (+ k)

             ∫(f(x) ± g(x))dx = ∫(f(x)dx ± ∫(g(x)dx

             1/xn = x-n

              ∫eaxdx = (1/a)·eax + k

              ∫c√(x)dx = c·(2/3)·x·√(x)    (+ k)

              ∫(c/x)dx = c·ln(|x|)  (+ k)    x≠0       


Brugbart svar (1)

Svar #6
09. marts 2010 af mathon

bilag
http://peecee.dk/upload/download/168585


Svar #7
09. marts 2010 af Luluhp (Slettet)

Super skønt :D


Brugbart svar (1)

Svar #8
10. marts 2010 af mathon

tilføjelse:
 

Vedhæftet fil:integral_74.doc

Brugbart svar (1)

Svar #9
10. marts 2010 af mathon

...nu da du har kæmpet bravt!


Svar #10
10. marts 2010 af Luluhp (Slettet)

:D


Skriv et svar til: Integral - Desperat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.