Dansk

genstandsleddet

09. marts 2010 af Mariamh (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hvad er genstandsleddet ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. marts 2010 af nananaa (Slettet)

Det er det led der angiver hvem eller hvad udsangsleddet har som objekt eller genstand.
For at finde det skal man spørge "Hvem" eller "hvad"

Fx. han gave hende en rose.

Udsagnsled = gav.

Grundled - Hvem gav? =  han

Genstandsled - Hvad gav han hende? = EN ROSE
 


Svar #2
09. marts 2010 af Mariamh (Slettet)

tak


Skriv et svar til: genstandsleddet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.