Matematik

Potensfunktion - forklaring

10. marts 2010 af Tyrael (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal forklare, hvorfor mit svar i opg. b stemmer overens med den fysiske formel:
T = 2·π·√(l/g, hvor g = 9,81?

l = 0,40 m

Opg. b går ud på, at:

b):
Definer to variable x og y - udfør derefter potensregression.
Opskriv den fundne sammenhæng mellem x og y.

Jeg er blank - lidt hjælp ville være påskønnet!

På forhånd tak! :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2010 af mathon

hvis du får
      T ≈ 2,00505·l½

......................

med b = 2π/√{g} = 2,00505


Svar #2
10. marts 2010 af Tyrael (Slettet)

Det må jeg ærligt indrømme, at jeg ikke helt forstår? xD


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. marts 2010 af mathon

T = 2·π·√(L/g) = (2π/√(g))·√(L) = k·L½


hvis din potensielle regression
      fører til
             y = b·xa

hvor
      b = 2,00505
      a = ½
er der overensstemmelse mellem a) og b)


Svar #4
10. marts 2010 af Tyrael (Slettet)

Nu forstår jeg det! :D Mange tak! :D


Skriv et svar til: Potensfunktion - forklaring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.