Matematik

Bestem forskriften for f...

10. marts 2010 af Chaol (Slettet) - Niveau: C-niveau

Om en eksponentielt voksende funktion f oplyses det, at f(10)=20, og at fordoblingskonstanten er 5.

1. Bestem forskriften for f.

2. Løs ligningen f(x)=2500

Ved den første er jeg kommet frem til dette: T2=log(2) / log(a) = 5=log (2) / log(a) = a=1,1487

Men hvordan beregner man b?

Ved den anden går jeg ud fra at x stadig er 10 og a stadig er 1,1487, men igen hvordan beregner man b?

Håber på forklaring og ikke bare et svar på hvad b er :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2010 af Isomorphician

1.

20 = b*1,148710, løs mht. b

2.

Løs: f(x) = 2500


Skriv et svar til: Bestem forskriften for f...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.