Matematik

andengradspolynomium

10. marts 2010 af kristina-stine (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgave 10
Et andengradspolynomium f er bestemt ved
F (x) = -5x² + bx + c.
Hvor b og c er tal.
Det oplyses, at f har rødderne 3 og 7.
a) Bestem tallene b og c.


mine udregninger:

C = -5 • 32 + b • 3
C = -5 • 72 + b • 7
?
C = -45 + 3b
C = -245 + 7b
?
C = -45 + 21b
C = -245 + 21b
?
C – C = -45 + 21b – (-245 + 21b)
?
0 = -45 + 21b + 245 – 21b
?
0 = 200
firkanterne mellem hver udregning er     =     <=>

tror/ved der er noget galt, har vidst stilt de to ligninger med to ubekendte forkert op? kan nogen forklare mig hvad det er jeg gør forkert?:)
mvh stine


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. marts 2010 af Isomorphician

c = 45 - 3b <=> 7c = -315 + 21b

c = 245 - 7b <=> 3c = 735 - 21b


Skriv et svar til: andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.