Matematik

Bestem forskrift for f

11. marts 2010 af Camilla Storgaard (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej allesammen :)

min opgave lyder som følgende...

Om en eksponentielt voksende funktion f gælder, at f(3)=200 og f(5)=800 

Bestem en forskrift for f. 

Håber der er nogle der vil hjælpe for kan simpelthen ikke huske hvordan man gør S:

/Camilla :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2010 af NejTilSvampe

du har to ligninger med to ubekendte

b*a^3 = 200  og  b*a^5 = 800

løs ligningssystemet


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. marts 2010 af Isomorphician

....eller kig på at f(x) fordobles når x stiger med 1.


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. marts 2010 af mathon

                      y2/y1 = aΔx      a>1

                      800/200 = a2

                      4 = a2              a>1

                      b = y1/ax1 = y2/ax2

                      f(x) = y = b·ax


Skriv et svar til: Bestem forskrift for f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.