Matematik

Sandsynlighedsregning

11. marts 2010 af bolani (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Lige den her porblemstilling:

En tipskupon består af 13 fodboldkampe, hvor der ud for hver er 3 muligheder, 1, X og 2, hvis der samlet gælder at der er 1.594.323 forskellige muligheder, og Én af disse muligheder er en 13'er. Hvor mange 12'er er der så ?

har tænkt på at svaret skal være 3, for 1.594.323 / 3^12 = 3.

- eller man kan tænke sig at alle 13 er rigtige, pånær den sidste - dvs: første er der 1 mulighed, og andet 1, osv...

så 1*1*1*1*1*1*1*1*1*1*1*1*3  = 3...

Men er på bare bund, nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du kan have netop 12 rigtige ved at have kamp 1 forkert og de øvrige rigtige (2 muligheder), eller kamp 2 forkert og de øvrige rigtige (2 muligheder), eller kamp 3 forkert og de øvrige rigtige (2 muligheder), osv. op til at have kamp 13 forkert og de øvrige rigtige (2 muligheder). I alt 2•13 = 26 muligheder for 12 rigtige.


Svar #2
11. marts 2010 af bolani (Slettet)

MANGE TAK :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. marts 2010 af Millermand (Slettet)

Jeg er ikke sikker på om jeg har forstået spørgsmålet korrekt, men hvis spørgsmålet går på, hvor mange 12´ere der er, i forbindelse med at man har 13 rigtige, så må svaret vel være 13.

Hvis du har 13 rigtige, og skal udlede antallet af 12 rigtige af denne unikke række, med en 13´er, så er der jo netop kun 13 muligheder, idet du hver gang du skal lave/have en 12´er, blot skal fjerne et tegn(Have netop et tegn forkert).

Så når du vinder en 13´er i tips, følger der altså netop 13 12´ere med.

Er det mig der har misforstået spørgsmålet, eller?


Svar #4
11. marts 2010 af bolani (Slettet)

Tror der er en lille misforståelse.. Kan ikke rigtig følge din tankegang, er jeg ked af.

Det er mere fordi det #1 siger, har meget at gøre med hvad vi har arbejdet med i timerne..

Kunne du evt. fyre en udregningsformel af, tror det ville gøre det lettere. :)

men ellers Tak


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3 Jeg mener, at i normalt sprogbrug forstås det, at have en række med 12 rigtige, at der blev gættet netop 12 kampe rigtigt. Har man en række med 13 rigtige, har man ikke samtidig 12 rigtige. Spørgsmålet i #0 gik på, ud af samtlige mulige tipsrækker (313) er der netop een der matcher ugens vinderkombination med 13 rigtige, og det drejede sig om at finde, hvor mange af de mulige kombinationer, der havde netop 12 rigtige; med andre ord, hvad er chancen for at få 12 rigtige med bare een tippet række?


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. marts 2010 af Millermand (Slettet)

Okay. Det er fordi bolani skriver følgende:

"Én af disse muligheder er en 13'er. Hvor mange 12'er er der så ?".

Derfor forstår jeg det således, at man skal svare på hvor mange forskellige 12´ere der er indeholdt  i netop den unikke række med 13 rigtige, som der jo kun findes een af. Og så er svaret nemlig 13 forskellige 12´ere i den ene unikke række med 13 rigtige.


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

#6

bolani skriver at een af de 313 muligheder er en 13'er, og det drejer sig om at finde, hvor mange af de 313 forskellige tipsrækker har præcis 12 rigtige. Een bestemt tipsrække kan ikke både give 13 og 12 rigtige. Med 12 rigtige menes, at der er netop 12 rigtige tegn på kuponen.


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. marts 2010 af Millermand (Slettet)

Okay:)

Det var nok i gamle dage, da det hed tips 12, at man både fik for 12 rigtige+de rækker med 11 og 10 rigtige der også var.

Eller også husker jeg forkert.

God dag herfra. Case closed;)


Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.