Matematik

Hjælp!!

11. marts 2010 af CilleNielsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nu har jeg siddet med denne opgave i 2 timer og syntes ikke rigtig det fører nogen veje.. Please hjælp

f(x)=-x^2+6x-3

For hvilke værdier af tallet c har ligningen f(x)=c

1) ingen løsninger?

2) netop én løsning?

3) netop 2 løsninger?

Håber i kan hjælpe :)

Skal lige siges at x enten er lig med 4 eller 2


Brugbart svar (2)

Svar #1
11. marts 2010 af Isomorphician

Tegn grafen først.

f(x) = c er vandrette linjer der ligger i forskellige værdier af c.

Find derfor funktionsværdien i grafens toppunkt.

Alle værdier af c der ligger under toppunktet har 2 løsninger.

Værdien af c der er lig med funktionsværdien i toppunktet giver 1 løsning.

Alle værdier af c der ligger over toppunktet har ingen løsninger.


Skriv et svar til: Hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.