Matematik
hjælp til en mat-opg.
17. februar 2005 af
cs (Slettet)
Hej vil høre om der er nogen der kunne hjælpe med denne opg.
I en plan er givet to vektorer a og b, som hvilket der oplyses, at
lal=1 og b=2*a(hattet)
Beregn arealet af det parallelogram, som udspændes af vektorern a og b.
beregn de værdier af t, for hvilket lta+bl=3
I en plan er givet to vektorer a og b, som hvilket der oplyses, at
lal=1 og b=2*a(hattet)
Beregn arealet af det parallelogram, som udspændes af vektorern a og b.
beregn de værdier af t, for hvilket lta+bl=3
Svar #1
17. februar 2005 af Epsilon (Slettet)
cs:
a) Bemærk, at eftersom b = 2*a(hat), så er a og b ortogonale. Hvis jeg husker ret, er arealet A af parallelogrammet udspændt af a og b givet ved
A = |det(a,b)| = |a|*|b|*|sin(v)|
hvor v er vinklen mellem a og b.
b) Vink: Kvadrér ligningen
|ta+b| = 3
og brug a).
//Singularity
a) Bemærk, at eftersom b = 2*a(hat), så er a og b ortogonale. Hvis jeg husker ret, er arealet A af parallelogrammet udspændt af a og b givet ved
A = |det(a,b)| = |a|*|b|*|sin(v)|
hvor v er vinklen mellem a og b.
b) Vink: Kvadrér ligningen
|ta+b| = 3
og brug a).
//Singularity
Skriv et svar til: hjælp til en mat-opg.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
