Matematik

integral regning

12. marts 2010 af katti20 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej jeg har lige et spg. til integral regning.

hvordan regner man følgende ud? jeg har svaret men forstår det simpelthend ikke, så hvis der er nogen der vil forklare ville det vlre dejligt

f(x) = 5x^-3 + x + 1 + x^-1


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Hvad er det du vil regne ud? Du har givet en forskrift for f(x). En stamfunktion til f(x) er

∫(5x-3 + x + 1 +1/x) dx .

Benyt, at for n ≠ -1 er ∫xn dx = 1/(n+1) xn+1 , og at ∫1/x dx = ln(x) , så

∫(5x-3 + x + 1 +1/x) dx = -5/2 x-2 + 1/2 x2 + x + ln(x) + k , hvor k er en vilkårlig konstant.


Svar #2
12. marts 2010 af katti20 (Slettet)

f(x) = 5x^-3 + x + 1 + x^-2

det er stamfunktionen jeg skal regne ud, men jeg forstår ikke hvordan 5x^-3 bliver til -5/2x^-2

og ifølge resultatet skulle det hele give: x^2/2 + x - 1/x - 5/2x^-2 + K

er stået helt af må jeg nok indrømme


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. marts 2010 af PeterValberg

#2 Det er faktisk rimeligt simpelt:

Reglen siger:

I det aktuelle tilfælde med 5x-3 

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er ikke samme forskrift her, som du gav i #0. Du skal finde stamfunktion til hvert led, og så kombinere dem.

∫(5x-3 + x + 1 + x-2) dx = -5/2 x-2 + 1/2 x2 + x - x-1 + k . Det er præcis det resultat, du skal nå frem til.


Skriv et svar til: integral regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.