Matematik

Hjælp til opgave:S

13. marts 2010 af ramuk (Slettet)

Hey folks.

Håber I kan hjæle med følgende opgave:)

I en undersøgelse af gedder i Skjern Å og Hesthol, Sø opstilles følgende model for sammenhængen mellem en geddes længde f(t) og dens alder t :

f(t) = 114,6*(1-0,927*e-0,14*t)

Jeg vil gerne have hjælp til dette her:

Bestem f ' (5), og gør rede for, hvad dette tal fortæller om geddernes længde.

Help please:S


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. marts 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Da det nu er længden, så kald den i stedet L(t) i stedet for f(t). L ' (5) fortæller, hvor hurtigt gedden vokser. Det kan du aflæse af udtrykket dL(t)/dt, som i enheder bliver til længde pr tidsenhed.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. marts 2010 af Erik Morsing (Slettet)

tilføjelse:

L ' (5) fortæller, hvor hurtigt gedden vokser efter 5 tidsenheder


Brugbart svar (2)

Svar #3
13. marts 2010 af mathon

    f(t) = y = 114,6·(1-0,927·e-0,14·t)

    dy/dt = f '(t) = 114,6·(0 - 0,927·e-0,14·t·(-0,14)) = 114,6·0,12978·e-0,14·t = 14,8728·e-0,14·t

    dy/dt = f '(t) = 14,8728·e-0,14·t               som er væksthastigheden til tidspunktet t

    f '(5) = 14,8728·e-0,14·5 = 7,38561        som er væksthastigheden til tidspunktet 5


Skriv et svar til: Hjælp til opgave:S

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.