Matematik

regneregler og differentialkvotienter

13. marts 2010 af CIl2010 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Heej (:

Jeg har brug for hjælp til denne opgave:

Vis, uden brug af cas, at funktionen f(x) = √2x har differentialkvotienten f '(xo) = 1/√2xo ved at benytte, at √2x = √2x√x

Jeg forstår ikke helt hvordan jeg skal vise det , for jeg har lært at √x differentieret er 1/2√x , og så burde √2x differentieret give 1/2√2x , men det stemmer jo ikke overens med opgaven ?

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. marts 2010 af jnl123

Står der: f(x) = √(2*x) ?

for så får jeg f '(x) = (1/2) * (√2/√x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. marts 2010 af Isomorphician

f(x) = √(2x) = 21/2x1/2

f'(x) = 21/2(1/2)x-1/2 = 21/22-1x-1/2 = 2-1/2x-1/2 = (2x)-1/2 = 1/(2x1/2) = 1/√(2x)


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. marts 2010 af mathon

blev differentieret
i
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=818095


Svar #4
13. marts 2010 af CIl2010 (Slettet)

Forstår ikke helt hvordan jeg skal løse den , for skal jo benytte at √2x = √2√x og det gør I ikke , så hvordan skal jeg vise det ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. marts 2010 af jnl123

√2 = 21/2   og   √x = x1/2       =>       √2√x = 21/2x1/2

se #2


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. marts 2010 af Isomorphician

f(x) = √(2x) = √2√x = 21/2x1/2


Svar #7
13. marts 2010 af CIl2010 (Slettet)

Aaarh okay , tak (:


Skriv et svar til: regneregler og differentialkvotienter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.