Matematik

Hjælp Haster!

16. marts 2010 af mulle0o (Slettet) - Niveau: 8. klasse

 Beregn samlede kursværdi af

En 9½% obligation, der lyder på 1000kr., og hvis kurs er 82
samt
en 8½% obligation, der lyder på 800kr., og hvis kurs er 76½.
beregn den samlede halvårlige rent af obligationerne

Håber i kan hjælpe

Tak på forhånd
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. marts 2010 af MN-P (Slettet)

Rente=pålydende*%/(100*2)            du skal ikke bruge kursen til noget.


Svar #2
16. marts 2010 af mulle0o (Slettet)

 Men samlede kursværdi er det ikke 820+612= 1432?


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. marts 2010 af mathon

"Beregn samlede kursværdi af":

...du skal bruger kurserne til beregning af den samlede kursværdi

kursværdi af
                      obligation1: (1000 kr)·0,82       = kr  820
                      obligation2: (800 kr)·0,765       = kr  612
                      samlet kursværdi                    = kr 1432
 


Brugbart svar (1)

Svar #4
16. marts 2010 af MN-P (Slettet)

Det mener du vist ikke mathon, vel!

mullebo, der er bedt om den halvårlige rente ikke om kursværdien


Svar #5
16. marts 2010 af mulle0o (Slettet)

 Der er bedt om begge ting. men er den halvårligerente er 9,5% af de 1000 og 8,5% af de 800 :12*6 ikke?

altså 1000/100*9,5:12*6= halvårlig rente

Korrekt? 


Brugbart svar (1)

Svar #6
16. marts 2010 af mathon

halvårlig rente:  obligation1: (1000 kr)·0,095·½      =  kr  47,50
                          obligation2: (800 kr)·0,085·½        =  kr  34,00
                          samlet                                           =  kr  81,50
 


 


Svar #7
16. marts 2010 af mulle0o (Slettet)

 okay tak:)


Skriv et svar til: Hjælp Haster!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.