Matematik

Højden i en retvinklet trekant

16. marts 2010 af archenemy (Slettet)

Jeg har en retvinklet trekant, hvor de to hosliggende sider af vinklen 90grader, er 3 og 4 og hypotenusen er 5.

Hvordan beregner jeg højden i trekanten, som går fra vinklen 90 grader til hypotenusen?

Opgaven er uden hjælpemidler :S


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. marts 2010 af peter lind

Tegn det op. Kald skæringen melem højden og hypotenusen D. Du kan så se på den ene af de retvinklede trekanter ACD eller BCD Der kender du ud over den rette vinkel ved D en vinkel (A eller B afhængig af hvilken trekant du ser på)  og en side AC eller BC e


Svar #2
16. marts 2010 af archenemy (Slettet)

Nej det gør jeg ikke, jeg kender kun vinklen 90, som jeg jo skærer over med siden D.


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. marts 2010 af peter lind

Hvis det er vinklerne du mener du ikke kender, kan du finde dem af den oprindelige trekant. Siderne AC og BC har du fra den oprindelige trekant.


Svar #4
16. marts 2010 af archenemy (Slettet)

Ja, men jeg  ved ikke hvordan jeg finder vinklerne, når jeg ikke må bruge lommeregner.


Brugbart svar (1)

Svar #5
16. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

I en retvinklet trekant ABC, hvor C er den rette vinkel, er hc c = ab , idet udtrykket på hver side i ligningen er det dobbelte af trekanten areal. Altså findes højden som

hc = ab/c = 3•4/5 = 2,4


Skriv et svar til: Højden i en retvinklet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.