Matematik

Andengradspolynomium

18. marts 2010 af rikkemichellemaibirk (Slettet)

Jeg skal angive en forskrift for det andengradspolynomium, f, som gaar igennem (g,h) og har roedderne r1 og r2.
Dette goer jeg ved at

1) r1= 1, r2= -3 og (g,h)= (0,6)

2) r1= 2, r2= 6 og (g,h)= (7,10),

hvordan regner jeg dette ud da jeg jo hverken kender a, b, eller c ?

jeg ved at forskriften for et andengradspolynomiun hedder y=ax^(2)+bx+c,

og for at finde r1 og r2 bruger man formlen (-b ± √(b^(2)-4(a)(c))) / 2a

og for at finde punktet (g ; h) bruges (-b / 2a ; -d / 4a) hvor d er √(b^(2)-4(a)(c))..

men hvordan regner jeg det ud ??


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. marts 2010 af mathon

se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=819982


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. marts 2010 af MN-P (Slettet)

f(x)=y=k*(x-r1)(x-r2)  hvor k≠0

indsættes tallene fra 1 fås

 r1= 1, r2= -3 og (g,h)= (0,6)

6=k*(0-1)(0-(-3)

6=k*(-3)

k=-2

indsættes tallene fra :2 r1= 2, r2= 6 og (g,h)= (7,10)

fås 10=k(7-2)(7-6)

10=k*5*1

k=2

y=2(x-2)(x-6) = 2x2-16x+24


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. marts 2010 af mathon

kort
     i oversigt
     for d≥0

             y = ax2 + bx + c

                   a = h/((g-r1)(g-r2))

                   b = -a·(r1+r2)

                   c = a·r1·r2


Skriv et svar til: Andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.