Matematik

andengradspolynomium

18. marts 2010 af kim,samsoon (Slettet)

hvordan kan jeg beregne a, b, c når jeg har ingen af delende det eneste jeg har er ax^2+bx+c=f(x)

og en graf med to skæringspunkter i x-aksen og en på y-aksen

der er ingen tal på akserne


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2010 af larsen1111 (Slettet)

Hvis du har rødderne,(skæringspunkterne), kan du sætte det op på formen a(x-r1)(x-r2), hvor r1 og r2 er røddderne.


Svar #2
18. marts 2010 af kim,samsoon (Slettet)

er det så måden jeg kan beregne a på og b kan jeg aflæse men hvad med c hvordan bliver den regnet


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. marts 2010 af mathon

     skæring med x-aksen i (r1,0) og (r2,0)
og
     skæring med y-aksen i (0,c)

       y = ax2 + bx + c = a(x2 - (r1+r2)x + r1r2)

       a = c/(r1·r2)

       b = -(c/(r1·r2))·(r1+r2)


Svar #4
19. marts 2010 af kim,samsoon (Slettet)

mage tak (^,^) mange tak


Skriv et svar til: andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.