Matematik

Stamfunktion

19. marts 2010 af Djemba (Slettet) - Niveau: B-niveau

Undersøg, om funktionen g(x)=4+2x+x^5 er en stamfunktion til funktionen f(x)=3+5x^4.

?

g(x)=4+2x+x^5

G(x)= 4x+x^2+  1/6 x^6

Og hvad så?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2010 af henuG (Slettet)

Du skal differentiere g(x)

dvs. g'(x)=2+5x^4.

altså g(x) er ikke en stamfunktion til f(x).


Svar #2
19. marts 2010 af Djemba (Slettet)

g(x)=4+2x+x^5

F(x)= 4x+x^2+1/6 x^6

Eller hvad??


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. marts 2010 af henuG (Slettet)

Nej, der står at du skal undersøge om funktionen g(x)=4+2x+x^5 er en stamfunktion til funktionen f(x)=3+5x^4.

dvs. hvis g(x) er en stamfunktion til f(x) så må g'(x) være lig med f(x). 

altså du skal differentere g(x)=4+2x+x^5 og ikke integrere.


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. marts 2010 af NejTilSvampe

 #2 - det du skriver der giver ingen mening. F(x) er ikke det der.

Hvis g(x) er en stamfunktion til f(x), så er g'(x) = f(x)

Så hvis du differentierer g(x) skal du få f(x), hvis ikke, så er g(x) IKKE en stamfunktion af f(x).


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. marts 2010 af mathon

    1)  differentier g(x) dvs beregn g '(x)

    2)  er g'(x) = f(x) ?

    3)  er g(x) så en stamfunktion til f(x) ?


 


Svar #6
19. marts 2010 af Djemba (Slettet)

g(x)=4+2x+x^5

g af mærke(x) = ??

x^5 må være 5x?

4=0?

2x=2?


Svar #7
19. marts 2010 af Djemba (Slettet)

g(x)=4+2x+x^5

g af mærke(x) = 4+2x+5.x^6


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du skal undersøge, om g(x) er en stamfunktion til f(x). Funktionen g(x) er en stamfunktion til f(x), hvis den afledede g'(x) = f(x). Så du skal beregne g'(x) og sammenligne den med f(x). Hvis de to udtryk er ens, er g(x) enstamfunktion til f(x); hvis de to udtryk ikke er ens, er g(x) ikke en stamfunktion til f(x).

Prøv nu at finde den afledede af g(x) = 4 + 2x + x5


Svar #9
19. marts 2010 af Djemba (Slettet)

Prøv nu at finde den afledede af g(x) = 4 + 2x + x5

Har prøvet, netop derfor jeg spørger til svaret, så jeg kan se, hvordan det skal gøres ud af det(jvf. resultatet)


Brugbart svar (0)

Svar #10
19. marts 2010 af henuG (Slettet)

prøv at se på svar #1. det er resultatet. ;) 


Svar #11
19. marts 2010 af Djemba (Slettet)

Fordi 4 er en konstant, og derfor går ud:)

Tak til alle.


Brugbart svar (0)

Svar #12
19. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

#11

Jeg forstår ikke, hvad du konkluderer her.

Du finder den afledede af g(x) ved at differentiere hvert led i g(x) som vist i #1 :

g'(x) = 4•0 + 2•1 + 5x4 = 2 + 5x4 .

Det skal du så sammenligne med udtrykket for f(x):

f(x) = 3 + 5x4

Bemærk, at funktionsudtrykkene for g'(x) og f(x) ikke er ens. Dvs. g'(x) ≠ f(x), og derfor er g(x) ikke en stamfunktion til f(x).


Skriv et svar til: Stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.