Matematik

nulreglen.

20. marts 2010 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

Hej alle,

Jeg har en matematikprøve med en del som er uden hjælpemidler.. Et af kravene er at jeg skal kunne;

anvende nulreglen og løse simple 1. og 2. grads ligninger.... Der står ikke særlig meget om nulreglen i vores bog. Er der nogen som kan komme med et eksempel på en 1. og 2. gradsligning, hvor nulreglen benyttes, så jeg kan se princippet?

kh.


Brugbart svar (3)

Svar #1
20. marts 2010 af Isomorphician

Nul-reglen siger at hvis a*b*c = 0, så er mindst én af faktorerne a, b eller c lig 0.

Som eksempel:

(x - 2)(x + 3) = 0

Vha. nulreglen kan den løses ved at løse udtrykket i hver parentes:

x - 2 = 0  v  x + 3 = 0

x = 2  v  x = -3


Svar #2
20. marts 2010 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

det er en andengrads ligning du ahr vist det for, ikke sandt? ... Så hvis man får et udtryk med x^2, skal man lave det om til parenteser og udregne det på den måde du har vist?

Hvordan ser en 1. gradsligning ud, hvor 0-reglen benyttes?

På forhånd mange tak Isomorphician.


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. marts 2010 af mathon

se evt.
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=821578


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. marts 2010 af Lektiehjælperen1 (Slettet)

Jo det er en andengradsligning, og hvis du får en andengradsligning med x^2 kan du godt lave den om til sådan en parentes. En førstegradsligning kunne være (x+4)(4-5)=0

Her giver det sig selv at det må være x-parentesen der giver 0 da den anden giver -1. Typisk vil det virke underligt at bruge nulreglen på en førstegradsligning da man lige så godt kan isolere x.

Et andet eksempel kunne være 6*x=0. Her må x også være nul fordi at en af faktorerne må være nul og det er 6 ikke. Her kunne man også sige: 6x/6=0/6 <=> x=0

Nulreglen bruges således mest i andengradsligninger da det gør udregningen meget kortere, hurtigere og nemmere : )

- Sarah


Skriv et svar til: nulreglen.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.