Matematik

Monotini

20. marts 2010 af Kamelkalle (Slettet)

Jeg har funktionen f'(x)=3x^2+6x og skal bestemme monitoniforholdene. Jeg får ved at sige f'(x)=0 <=> x=-1 og x=2 (hvordan er det egentligt jeg regner det pr. håndkraft? Jeg benyttede blot lommerener.. Men skal det være rigtigt, skulle det være uden hjælpemidler).

Således får jeg f(-1)=-6 og f(2)=-24 og hvad gør jeg så?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2010 af peter lind

Har du ikke skrevet forkert op f'(x) = 3x2+6x = 3x*(x+2) = 0 giver ikke de angivne løsninger. f'(-1) = 3*(-1)2+6*(-1) = 3-6 og f'(2) = 3*22+6*2 > 0


Svar #2
21. marts 2010 af Kamelkalle (Slettet)

Er ikke helt med.. Altså jeg har funktionen f(x)=x^3-3x^2+4 og det differentierer jeg og får: f'(x)=3x^2+6x


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. marts 2010 af peter lind

f(x) = x3-3x2+4, f'(x) =  3x2-6x ikke +6x, som du skriver. Med den ændring bliver løsningerne til ligningen f'(x) = 0 henholdsvis 0 og 2 som du korrekt angiver. Du skal undersøge fortegnene for f'(x). Da f'(x) er kontinuert kan f'(x) kun skifte fortegn i dens nulpunkter, så find fortegnen for f'(x) imellem rødderne og udenfor rødderne. NB ved undersøgelse af monotoni forhold er funktionsværdierne af den oprindelige funktion irrelevante. Det er f'(x) der spiller en rolle.


Svar #4
21. marts 2010 af Kamelkalle (Slettet)

Den er jeg med på! (: Jeg har så fundet, at f '(0)=-6 og at f '(2) = 24.. Men hvordan beskriver det grafen? Som aftagende og så stigende?


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. marts 2010 af mathon

ekstrema kræver
som du har beregnet mange gange

                         f '(x) = 0
dvs                    3x2 - 6x = 3x(x-2) = 0
                        


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. marts 2010 af peter lind

#4 f'(0) = f'(2) = 0. som du også har angivet tidligere. Du skal se på fortegnet af f'(x) er f'(x) > 0 er funktionen voksende, er f'(x) < 0 er funktionen aftagende


Skriv et svar til: Monotini

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.