Matematik

Potensfunktioner hjælp

20. marts 2010 af ZIDAN10 (Slettet)

 Hej. Der er nogle som kan hjælpe mig med denne opgave. Opgaven lyder sådan: 

Grafen for en funktion f(x) går gennem to punkter P(3,3) og Q (10,37). Bestem en forskrift for f (x), når

a) f(x) er en lineær funktion.

b) f(x) er en eksponentialfunktion.

c) f(x) er en potensfunktion.

_____________________________________________________________________________________________

Jeg har kigget på facitlisten og der står, at a = 34/7× - 11 4/7  = 4,857× - 11,571.

b = 1,022 · 1,4318x.

c = 0,3031  · x2,0867

______________________________________________________________________________________________


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2010 af notpozitive (Slettet)

Potens funktion: f(x)=b*xa

eksponentiel funktion: f(x)=b*ax

lineær funktion: f(x)=ax+b

Du kan opstille 2 ligninger med 2 ubekendte for dem alle 3 og isolere a og b.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. marts 2010 af Peder Dingo (Slettet)

 Lineær: y = ax + b, a = (y2 - y1)/(x2 - x1), b = y1 - ax1

Eksponentiel: = y = b*a^x, a = (y2/y1)^((x2/x1)^(-1)), b = y1/(a^x1)

Potens: y = b*x^a, a = log(y2/y1)/log(x2/x1), b = y1/x1^a


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. marts 2010 af MN-P (Slettet)

Det nemmeste er vist at bruge regression 3 gange med hver sin regerssionskurve


Skriv et svar til: Potensfunktioner hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.