Det internationale område (DIO)

hjælp til et godt emne

21. marts 2010 af bachcazor1991 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle.

Jeg skal aflevere problemformulering i morgen. Jeg skal skrive i engelsk og international økonomi. Mit problem er ikke, at skrive en problemformulering, det er mere at finde et godt emne og en enkelt god tekst til emnet til at lave problemformuleringen ud fra.

Det overordnede emne i min DIO er: "Europa i en globaliseret verden efter 1945". Så der er egentlig frit slag på alle hylder vedrørende Europa inden for det sidste stykke tid. Det vigtigste i mit emne er at der mest er international økonomi, da Engelsk sådan set bare skal inddrages vha. engelsksprogede kilder.

Hvis der er nogle der ligger inde med et godt emne så smid mig en email til: [email protected] eller svar herinde ! mange tusind tak for hjælpen!


Brugbart svar (3)

Svar #1
21. marts 2010 af Exupery (Slettet)

Hvad med at undersøge, hvad der skete med verdensøkonomien (og specielt den amerikanske), da OPEC satte oliepriserne op over flere gange i 1970erne. Da kan du undersøge lidt om teorien omkring karteller og monopoler, det er ikke så svært. Du kan desuden undersøge lidt om prisdannelse.

Krisen rammer naturligvis også Europa hårdt. Men det er nok lige så meget på grund af USAs krise, som det er på grund af de forhøjede oliepriser. Globalisering burde der altså være nok af.

Jeg kan næsten ikke forestille mig, at det ikke ville være nemt at finde engelsksprogede kilder til dette emne. Om ikke andet så kan du i hvert fald finde en eller anden økonoms udsagn omkring krisen. 


Svar #2
21. marts 2010 af bachcazor1991 (Slettet)

super godt emne. Du har ikke tilfældigvis en problemformulering vel ? :)!


Brugbart svar (3)

Svar #3
21. marts 2010 af Exupery (Slettet)

Skal dine vejledere ikke hjælpe dig med at lave sådan en?

Men sådan lidt hurtigt lavet:

Redegør for oliekriserne op igennem 1970erne. Inddrag herefter karteldannelsen i forbindelse med OPEC og analyser da ud fra et udbuds-efterspørgselsdiagram, hvordan et monopol er skadeligt for markedet. Kom her især ind på teori omkring prisdannelse og dødvægtstab. Diskuter hvorfor konkurrence er så essentielt i en økonomi og vurder herudfra, om initiativerne for at opretholde konkurrencen på markedet (i øjeblikket? - dengang?) er gode nok.

Nå, ja. Det var ikke fantastisk. Men du kan selv slås lidt med din lærer om det. :-) 


Svar #4
21. marts 2010 af bachcazor1991 (Slettet)

mange tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: hjælp til et godt emne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.