Matematik

forskellige små opgaver

21. marts 2010 af 11111111 (Slettet)

Hejsa.. Kunne godt bruge hjælp til nogen opgaver som jeg er lidt usikker på:

1.  dh/dt= -20 * h^-3/2. gøre rede for at h(t)= (-50t+3125)^2/5 er løsningen til diferentialligningen.

2.Ln(m) = 1,6524-4,612*e^-0,0423*t: Bestem M som funktionen af t

PÅ forhånd tak


Svar #1
21. marts 2010 af 11111111 (Slettet)

please hjælp..


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

1. Indsæt udtrykket for h(t) i differentialligningen og eftervis, at den er opfyldt.

2. Med M, mener du m ? Du kender ln(m(t)), så er

m(t) = exp(ln(m(t)) = exp(højresiden)


Svar #3
21. marts 2010 af 11111111 (Slettet)

jeg er ikke helt med :/


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

1. Du har givet en differentialligning i h(t) og dernæst et funktionsudtryk for h(t). Brug dette funktionsudtryk og udregn venstre og højre side i differentialligningen. Hvis de to sider er lig hinanden, opfylder h(t) differentialligningen.

I 2. kender du logaritmen til et tal. Find så tallet selv.


Skriv et svar til: forskellige små opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.