Matematik

En parabel har ligningen

21. marts 2010 af sapcool (Slettet)

Hej SP .. Nogle der kunne hjælpe mig på følgende opgave?

En parabel har ligningen y = 2x2-3x-2. Punkterne A og B ligger på parablen og har x-koordinaterne 0 og 2. Lad tA og tB betegne de to tangenter til parablen i punkterne A og B.
Bestem den stumpe vinkel, disse to parabeltangenter danner med hinanden.
 

CAS må kun anvendes ved beregning af vinkler, ikke til fx differentiering.

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2010 af mathon

...find først tangenternes hældningskoefficienter (tangenthældningstal)


Svar #2
21. marts 2010 af sapcool (Slettet)

er ligningen for tangenten i (2.0) så y = 5x-10?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. marts 2010 af mathon

tangenternes hældningskoefficienter
                       
                                f '(0) = 4·0 - 3 = -3

                                f '(2) = 4·2 - 3 = 5


Svar #4
21. marts 2010 af sapcool (Slettet)

Hvordan beregner jeg så den stumpe vinkel udfra det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. marts 2010 af mathon

 tA's vinkel med x-aksens positive del
    er
                    tan-1(-3) = -71,6º

  tB's vinkel med x-aksens positive del
  er
                    tan-1(5) = 78,7º


Svar #6
21. marts 2010 af sapcool (Slettet)

Men så er  "den stumpe vinkel, disse to parabeltangenter danner med hinanden" ikke bestemt?


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. marts 2010 af mathon

den beregner du
                           71,6º under x-aksen

                           78,7º over x-aksen


Svar #8
21. marts 2010 af sapcool (Slettet)

ved hjælp af differentiering?


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. marts 2010 af mathon

           den stumpe vinkel mellem tA og tB
           er
                        78,7º - (-71,6º) =


Svar #10
21. marts 2010 af sapcool (Slettet)

#7

Er på rimlig bar bund .. Hvilken formel skal jeg bruge i denne beregning?


Svar #11
21. marts 2010 af sapcool (Slettet)

150,3º ? (:


Skriv et svar til: En parabel har ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.