Matematik

Logaritme

22. marts 2010 af MisSluis (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen, som kan forklare, hvordan man beregner det årlige antal jordskælv med en styrke på 5,0 er derover på Richterskalen ud fra:

log(N)=7,5-0,9*M

M= styrken  af jordskælv der måles på Richterskalaen

N= Det årlige antal jordskælv

Jeg er lost.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2010 af Isomorphician

Indsæt 5,0 på M's plads og isoler N


Svar #2
22. marts 2010 af MisSluis (Slettet)

Hvordan kan man isolere N?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. marts 2010 af Isomorphician

Brug at:

x = log(y) <=>

10x = y


Svar #4
22. marts 2010 af MisSluis (Slettet)

Det vil sige:

log(N)=7,5-0,9*M

log(N)=7,5-0,9*5,0

N isoleres:

x = log(y) <=> 10^x = y

7,5-0,9*5 = 1,6

10^1,6 = 39,8

Så svaret bliver 39,8 ???


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. marts 2010 af Isomorphician

log(N) = 7,5 - 0,9*5,0 <=>

log(N) = 7,5 - 4,5 <=>

log(N) = 3 <=>

N = 103 <=>

N = 1.000


Svar #6
22. marts 2010 af MisSluis (Slettet)

aha... Tusind tak... Det er jeg super glad for. Så man flytter altså log over på den anden side af lighedstegnet ved at ophæve det til en potens?


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. marts 2010 af Isomorphician

....man udnytter at log(x) og 10x er hinandens inverse funktioner


Svar #8
22. marts 2010 af MisSluis (Slettet)

oka. Tak skal du have


Skriv et svar til: Logaritme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.