Matematik

Hældningskoefficenter???

22. marts 2010 af ThaDiva (Slettet) - Niveau: A-niveau

Heej .

Jeg håber der er nogen der kan hjælpe mig med følgende opgave, da jeg er helt lost?

f(x)=x^3-3x^2-2

Find hældningskoefficenterne til sekanterne til grafen for f gennem punkterne:

(2,f(2)) og (3,f(3)) ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2010 af hvadmeddet (Slettet)

En sekant skærer grafen i to punkter. Her (2,f(2)) og (3,f(3)), du finder da hældningen ved at se forskellen i x-retningen er 3-2=1 og så skal forskellen i y-retningen bestemmes.

f(2) = 2^3-3*2^2-2=8-12-2 = -6

f(3) = ... = -2

Så forskellen i y-retningen er -2-(-6)=4. Dermed bliver hældningen Δy/Δx=4/1=4.


Svar #2
23. marts 2010 af ThaDiva (Slettet)

Tak. (:


Skriv et svar til: Hældningskoefficenter???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.