Matematik

hjælp matematikprøve

22. marts 2010 af MarianneHolm (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Heeej jeg har matematikprøve imorgen og jeg har brug for hjælp til en opgave.


Der er givet et andengradspolynomium

f(x)= -x^2+9

a) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i hvert af grafens skæringspunkter
med førsteaksen.
 

hvordan gør jeg dette.?


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. marts 2010 af Danner39 (Slettet)

Først kan du starte med at bestemme de x-værdier, hvor grafen for funktionen skærer førsteaksen. Det gør du ved at indsætte f(x)=0 i en ligning:

0=-x^2+9

hvorefter du bestemmer x-værdierne.

Derefter differentierer du funktionudtrykket i de punkter, hvor grafen for funktionen skærer førsteaksen.

f(xn)=-x^2+9

Differentialkvotienten vil være lig med tangenthældningen i det pågældende punkt på førsteaksen.

Den øvrige del af tangentligningen kan du bestemme fordi du nu kender hældningen samt et punkt (0, xn).


Svar #2
22. marts 2010 af MarianneHolm (Slettet)

 tusind tak. :)


Skriv et svar til: hjælp matematikprøve

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.