Kemi

molaritet og rsd

22. marts 2010 af msn88 (Slettet)

hej

der står i min opg at

a) Vis beregningen af hvor mange gram “TRIS” der skal afvejes til indstilling af en ca. 0,05 M H2SO4 , når der ønskes titreret med ca. 20 mL af svovlsyren?

det er denne formel man bruger:  m = c * V * M / 1000

Ved indstillingen er følgende data fremkommet:
Masse af ”TRIS” i g     mL H2SO4
0, 2589                          21,00
0,2311                           18,92
0,2699                            22,02

b) Beregn molariteten for svovlsyren.

men b eren ik sikker, er det sådan her?

c = m tris * 1000 / Mtris * V


c) Beregn %RSD
 

rsd= s / x * 100

x er det tris

0,2589 + 0,2311 + 0,2699

s = 1,5799

x = 20,646  / el 0,2533

1,55799 / 20,646 = 0,07546

håber for svar


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2010 af aesb (Slettet)

a) Husk at molforholdet mellem tris og svovlsyre er 2:1, fordi svovlsyre indeholder 2 H´er.

Afvejet tris er derfor: m = 2 * c * V * M / 1000. (hvis molmassen for tris er 121.14 g/mol, skal der afvejes 0.2423 g, som du også har gjort).

b) Her skal du igen huske molforholdet.

c = m * 1000 / 2* M * V

Herved bliver dine 3 molariteter ca. 0.05.

c) s beregnes ud fra de 3 molariteter, du beregner i b.

x (med streg over) er den gennemsnitlige molaritet.

Herved ender du med en rsd% på ca. 0.5.


Skriv et svar til: molaritet og rsd

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.