Matematik

sinusrelationen

23. marts 2010 af jenniskibby (Slettet) - Niveau: C-niveau

hvordan får jeg roteret rundt på dette, for at kunne regne lille d ud?

- (Sin 119)/5 = (Sin 25)/d = (Sin 36)/a


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2010 af multi376 (Slettet)

jeg har aldrig set en sinusrelation med (3 =) er du dikre på om det er rigtigt opskrevet


Svar #2
23. marts 2010 af jenniskibby (Slettet)

nej, nej d;
- det her er min opgave skrevet ind i sinusrelationen . :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. marts 2010 af Civilingeniøren (Slettet)

Hej Jennisskibby

Det multi376 mener (tror jeg) er, at du ikke behøver det tredje led, idet det er ikke bidrager med nogen brugbar information. Du kan altså nøjes med at opstille ligningen

sin(119 deg)/5 = sin(25 deg)/d

ved at gange med d på begge sider af lighedstegnet fås

(d sin(119 deg))/5 = sin(25 deg)

herefter ganges med 5 på begge sider, og du får

d sin(119 deg) = 5 sin(25 deg)

Nu mangle du blot én operation for at have d isoleret på højresiden - den må du selv klare ;-)

Håber det giver mening.

/JW ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. marts 2010 af multi376 (Slettet)


Svar #5
23. marts 2010 af jenniskibby (Slettet)

d = 5 * sin(25)/sin(119)


- please sig det er retti' :D


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. marts 2010 af miinnaxd (Slettet)

 Det er det :)

man kan også opfatte sinusrelationerne som a/sin(A)=d/sin(D)

Så er det lettere at isolere d:

(5/sin(119))*sin(25)=d


Skriv et svar til: sinusrelationen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.