Matematik

hilfe!

24. marts 2010 af mtf1423 (Slettet) - Niveau: C-niveau

her er en lille opgave som jeg virkelig gerne vil have lidt hjælp til.

Benzinmåleren i en lastbil viste 1/8 fuld. der fyldes 45 L benzin på tanken, og derefter viser måleren 3/4. hvor meget rummer tanken?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2010 af 2007xkc (Slettet)

 1/8 del er det samme som 2/4 og det samme som 1/2

Hvis tanken er 1/2 fyldt og der hældes 45 L benzin på og den derefter er 3/4 fyldt, så har man fyldt tanken 1/4 del op. Så tanken må kan rumme 45 L * 4 = 180 L


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. marts 2010 af Erik Morsing (Slettet)

find forskellen mellem 1/8 og 3/4(6/8), det svarer til de 45 liter, altså 5/8 = 45 ltr, hvad er så 8/8?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. marts 2010 af 2007xkc (Slettet)

 så skal du tage 45 og dele med 5, for at finde ud af hvor meget benzin der skal til på 1/8 tank. Bagefter at tage det resultat og gange med 8, for at få en fuld tank

45/5 = 9 L

9 * 8 = 72 L

Det må være sådan, nu forstår jeg nemlig opgaven lidt bedre. :)


Skriv et svar til: hilfe!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.