Matematik

Kuglens centrum og radius

24. marts 2010 af Rasie (Slettet)

Jeg har regnet på opgaven, men er bare ikke sikker på om jeg har gjort det rigtig, er der nogen de eventuelt kan tjekke den??

En kugle er givet ved ligningen

x2+6x+y2-14y+z2+2z+23=0

Bestem koordinatsættet til kuglens centrum og kuglens radius.

Bruger kvadratkomplettering:

(x+3)2+(y-7)2+(z+1)2=-23+9+49+1

(x+3)2+(y-7)2+(z+1)2= 38

Dvs. at koordinatsættet til centrum er: C(3,-7,1)

Og kuglens radius er:  kvadratrod af 38


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. marts 2010 af mathon

   (x+3)2 + (y-7)2 + (z+1)2 = -23+9+49+1 = 36 = 62


Svar #2
24. marts 2010 af Rasie (Slettet)

tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. april 2010 af KingK (Slettet)

jeg har lige fået samme opgave, kan i udybe lidt, hvordan i får det til tal, uden alle de ubekendte?


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. april 2010 af Sofie000 (Slettet)

Dit svar er næsten korrekt. du skal lokalisere både centrum og radius i kuglen.

Radius giver kvadratrod 36 og ikke38. og du skal huske at skifte fortegn når du aflæser kuglens centrum. Centrum er derfor (-3, 7, -1)


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. april 2010 af KingK (Slettet)

HVordan kan (x+3)2 + (y-7)2 + (z+1)2 = -23+9+49+1 ? Kan i udbyde jer omkring det? :)


Brugbart svar (3)

Svar #6
07. april 2010 af mathon

             x2 + 6x + y2 - 14y + z2 + 2z = - 23

             (x+3)2 - 32 + (y-7)2 - 72 + (z+1)2 - 12 = -23

             (x+3)2 - 9 + (y-7)2 - 49 + (z+1)2 - 1 = -23

             (x+3)2 + (y-7)2 + (z+1)2 = -23 + 9 + 49 + 1 = 36

             (x+3)2 + (y-7)2 + (z+1)2 = 62


Skriv et svar til: Kuglens centrum og radius

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.