Matematik

retvinklet trekant

24. marts 2010 af Rasie (Slettet)

På figuren ses en retvinklet trekant med kateterne a og a+1.

Bestem for a=3 længden af hypotenusen, og bestem a,når længden af hypotenusen er   kvadratrod af 13.

Har bestemt for a=3:

c2=a2+b2

c2=32+42

√25= 5

Men kan ikke det andet spørgsmål? nogen der kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2010 af papas (Slettet)

a2+(a+1)2 = 13

2a2+2a+1=13

a^2 +a-6=0

a=2        (eller -3)


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. marts 2010 af mathon

   a2 + (a+1)2 = 13         a>0

   a2 + a2 + 2a + 1 = 13

   a2 + a - 6 = 0  og  a>0

  


Svar #3
24. marts 2010 af Rasie (Slettet)

er det parantesregnereglen i bruger ved 2. trin?


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. marts 2010 af papas (Slettet)

ja


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. juni 2014 af hioghi (Slettet)

Nu sidder jeg med den samme opgave, men forstår ikke helt hvor 6 kommer og hvorfor man sætter det lig 0. Nogen der kan forklare sidste trin?

Mvh.


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. juni 2014 af papas (Slettet)

(13-1)/2 =6


Skriv et svar til: retvinklet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.