Matematik

sur og glad parabel

24. marts 2010 af Rasie (Slettet)

Hej, jeg har vedhæftet et fil hvor jeg har prøvet at tegne de to parabler bedst muigt. Men kan ikke besvarer spørgsmålet. Håber i kan hjælpe

På figuren ses to parabler P og Q. Hver af parablerne er graf for en funktion af typen f(x)=ax2+bx+c

Gør rede for fortegnet for a og c samt diskriminanten d for hver af de to parabler.

Vedhæftet fil: opg 4.bmp

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2010 af Proprium (Slettet)

P:

a>0

c>0

d<0

Q:

a<0

c<0 (det ser sådan ud på din tegning, hehe)

d>0


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. marts 2010 af hvadmeddet (Slettet)

For lige at underbygge svaret.

a er om det er en glad (positiv, a>0) eller sur (negativ, a<0) parabel

c, er skæringen med y-aksen, da f(0)=c.

d, diskriminanten. Hvis to rødder (skæringer med x-aksen) da er d>0. Hvis der er en rod er d=0. Hvis der ingen rødder er, er d<0.


Svar #3
24. marts 2010 af Rasie (Slettet)

hehe:)

Mange tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. november 2011 af C21222L (Slettet)

Ved andengradspolynomium gælder der:
d > 0  = 2 løsninger
d = 0  = 1 løsning
d < 0  = 0 løsninger


Skriv et svar til: sur og glad parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.