Matematik

Finde x-værdien for: x+2/x-3=3,5

28. marts 2010 af yass0043 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg ved, at x-værdien for: x+2/x-3=3,5 er 5... Er der nogen, der kan give en forklaring :)?

På forhånd tak

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. marts 2010 af Proprium (Slettet)

Metode: gang over kors

(x+2)/(x-3)=3,5 ⇔

3,5(x-3) = x+2 ⇔

3,5x-10,5 = x+2 ⇔

3,5x-x = 2+10,5 ⇔

2,5x=12,5 ⇔

x =12,5/2,5 ⇔

x = 5


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. marts 2010 af mathon

se

Vedhæftet fil:beregning_10.doc

Svar #3
28. marts 2010 af yass0043 (Slettet)

Mange tak

Jeg glemte at sætte "x-3" i parantes...

Fortsat god søndag :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. marts 2010 af Proprium (Slettet)

Selv tak, i lige måde!


Skriv et svar til: Finde x-værdien for: x+2/x-3=3,5

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.