Matematik

ortogonal span

28. marts 2010 af lbstyrer (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

jeg har et span der hedder S=span(a1,a2) hvor a1=(1,1,0,0) og a2=(1,1,1,1) Hvad er det ortogonale span?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts 2010 af Erik Morsing (Slettet)

ortogonal betyder at a1*a2=0 og span betyder udspændt, det vil sige, at vektorerne står vinkelret på hinanden udgør et span


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. marts 2010 af Dynin (Slettet)

#0 Det ortogonale span til S, skrevet S, er defineret som

S:={ v | (v|s)=0 for s∈S } = { v | (v|a1)=0 ∧ (v|a2)=0 }

som jo giver to ligninger i 4 ubekendte ... det er ret oplagt at  S={ (0,0,-1,1) , (0,0,1,-1) } ikk?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

#0 - Et span af et antal vektorer er det lineære underrum af hele vektorrummet, der kan fås ved linearkombinationer af sættet af vektorer. Ved det ortogonale span forstås formodentlig et sæt af ortogonale vektorer, der har samme span som span(a1,a2). Dvs. dan vektorerne λ1 a1 + λ2 a2 og bestem to sæt værdier (λ11, λ21) og (λ21, λ22), så vektorkombinationerne er ortogonale.


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. marts 2010 af Dynin (Slettet)

#2 rettelse ... der mangler en "span"-betegnelse i resultatet ... dvs. der burde retteligt have stået

S=span{ (0,0,-1,1) , (0,0,1,-1) }


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. marts 2010 af Fourier (Slettet)

Min gamle lærer sagde at et rum kan beskrives ved en mængde tensor denne mængdes kompliment.


Skriv et svar til: ortogonal span

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.