Matematik

Rette 4 ligninger ??

29. marts 2010 af Manjajensen (Slettet)

Ligninger : Jeg ved at alle er forkerte. Er der ikke nogle der vil sige hvor det går galt og bare give mig resultaterne på alle, så jeg selv kan prøve mig frem ?

4-2(3x-3)= 4

4-2*3x-2*3=4

4-6x-6=4

-6x=-4+6+4

-6x=6

x= -6/6 =-1

------------------

2x+3(3+x)=4(x-7)

2x+3*3+3*x=4*x-4*7

2x+9+3x=4x-28

9+28=-2x-3x+4x

37= -1x

x=37/-1

x= -37

------------

2(8x+3)-4(2x-3)=9x-(3x+6)

2*8+2*3-4*2x-4*3=9x-3x-6

16+6-8x-12=9x-3x-6

16+6-12+6=8x+9x-3x

16=14x

x= 16/14 = 1,14

------------------

(x+2)/2  -  4x/3    =   1/2 (3x-2)

1 - 1,33 =

Kan ikke finde ud af den


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2010 af Christian90 (Slettet)

 1) x=1

2) x= -37

3) x=-12

4) x= 6/7


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. marts 2010 af MN-P (Slettet)

Du bør selv kunne "lave prøve"

4-2(3x-3)= 4

x=-1                  resultatet sættes ind i den oprindelige ligning, hvor de to sider holdes adskildt

4-(3*(-1)-3)=                       4                  der regnes ud på hver side for sig

4-(-3-3)=

4-(-6)=

4+6=

10                             

  10≠4           da resultaterne på de to sider ikke er ens er der en fejl, formentlig i løsningen af ligningen

-----------------------

(x+2)/2 - 4x/3 = 1/2 (3x-2) ganger alle led med 6

6*(x+2)/2 - 6*4x/3   = 6*1/2 (3x-2)            forkorter hvorved nævnerne forsvinder

3*(x+2) -2*4x=3*(3x-2)

3x+6-8x=9x-6

12=14x

x=6/7

prøve

(6/7+2)/2 - (4*6/7) /3 =                                             1/2 (3*6/7-2)=

(6/7+14/7)/2 - (24/7) /3=                                           1/2* (18/7-14/7)=

(20/7)/2-8/7=                                                            1/2 * 4/7=

10/7-8/7=                                                                   2/7

2/7

prøven stemmer


Svar #3
30. marts 2010 af Manjajensen (Slettet)

Hvorfor ganger du med 3 ?

3*(x+2) -2*4x=3*(3x-2)


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. marts 2010 af MN-P (Slettet)

Når jeg forkorter brøken bliver der 3 tilbage i tælleren  

6/2 forkortes til 3


Skriv et svar til: Rette 4 ligninger ??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.