Matematik

Tekstopgave ?

29. marts 2010 af Manjajensen (Slettet)

En vognmand har en fragtrute, som han kører 15 gange pr. måned. Rutens længde er 238 km. Vognmandens lastbil kører gennemsnitlig 8,4 km pr. liter diesel.

a) Hvor mange liter diesel bruger denne lastbil pr. måned ?

En måned  har lastbilen et ekstra dieselforbrug på 85 liter

b>) Hvor mange procent er dette ekstraforbrug på ?

c) Hvor mange km køres ekstra i denne måned`?

-------------------------------------------------- Mine bud : -----------------------

a) 15*238/8,4 = 425 liter

b) Ved ikke ?

c) Ved ikke , da jeg ikke kender svaret i b?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2010 af Elev1 (Slettet)

Til b skal man så ikke bare sige 85/425*100?
Det er mit bedste bud.
c?? kan ikke tænke lige nu :)
Håber det kan bruges


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. marts 2010 af bemil (Slettet)

b) 85 / 425 = 0,2 = 20 %

c) 85 * 8,4 = 714 km.

Mvh Emil


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. marts 2010 af Elev1 (Slettet)

Selvfølgelig^^


Skriv et svar til: Tekstopgave ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.