Matematik

Skalarprodukt/prikprodukt

29. marts 2010 af sarastjerne (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har brug for hjælp, skal besvare eksamenspørgsmålet:

Du skal definere skalarprodukt af 2 vektorer og bevise nogle af de vigtigste regneregler samt give eksempler på anvendelser, f.eks. vinkel mellem 2 vektorer og projektion.

Bevise nogle af de vigtigste regneregler.. I bogen er der kun bevis for regnereglen R5.. Hvad gør jeg? og hvordan ved jeg hvad de vigtigste er, der er jo 6 sætninger... 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Du kan bevise følgende 1) A*B = B*A (den kommutative lov, 2) A*(B+C) = A*B + A*C (den kommutative lov). Så kunne du bevise, at diagonalerne i en rhombe er vinkelrette på hinanden. Det er blot et par forslag. Endelig kunne du vise, at hvis A*B=0 og A og B ikke er 0, så er A vinkelret på B.


Skriv et svar til: Skalarprodukt/prikprodukt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.