Matematik

Inflation og eksp.

29. marts 2010 af Stella Lilja (Slettet)

 Har brug for hjælp til nedenstående opgave, forstår ikke hvordan jeg skal regne den når der også er et tal på inflationen?

Over de sidste 15 år har inflationen været 3% i samme periode er lejligheds prisen steget med 9% per år.

Hvor lang tid skulle denne udvikling have forsat før en lejlighed realt er steget til dobbelt pris.

?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Realt stiger lejlighedens pris med 9%-3% = 6% per år. Løs derfor ligningen

1,06t = 2 ,

hvor t er tiden målt i antal år siden det tidspunkt, vi vil sammenligne med.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. marts 2010 af Exupery (Slettet)

Realt set er lejligheden jo stå steget med 6 % pr. år. 

Du kan så bare sige:

2=(1+0,06)^t

t=11,9

Så lejligheden stiger realt til det dobbelte i pris på 12 år.


Skriv et svar til: Inflation og eksp.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.