Matematik

Skjult andengradsligning

29. marts 2010 af Torbensen (Slettet)

Jeg har ligningen x/(1-x) = 1/x som jo er et meget kendt eksempel. Jeg skal omskrive det, så man kan genkende at det er en andengradsligning. Jeg har fundet frem til x^2/(1-x)-x = 0, men ved ikke hvordan jeg kommer videre. Så vidt jeg ved skal jeg ende med x^2-x-1 = 0, men skal kunne vise/forklare det.

På forhånd tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. marts 2010 af mathon

            x/(1-x) = 1/x         x∉{0,1}

            x2 = 1 - x

            x2 + x - 1 = 0


Svar #2
29. marts 2010 af Torbensen (Slettet)

Tak :)


Skriv et svar til: Skjult andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.