Matematik

halvakser for en ellipse

30. marts 2010 af Hejhejhhx (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har lavet følgende men der er noget galt :S

Bestem halvakserne i denne ellipse: -x^2 + 100x - 0,25y^2 + 45y = 2925
 

-x^2 + 100x - 0,25y^2 + 45y = 2925
1(x^2+100x) - 0,25(y^2+45y) = 2925
1(x-100)^2 - 0,25(y-180)^2 = 2925 + 10000 + 8100
(1(x-100)^2/21025) + ((0,25(y-180)^2)/21025) = 21025/21025
(1(x-100)^2/21025) + ((0,25(y-180)^2)/84100) = 1
Dvs. en ellipse med centrum i (100 , 180) og med halvakserne a=√21025 og b=√84100
 

korrekt? - nej vel..


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2010 af JKaram (Slettet)

Din fejl er i kvadratkompletteringen. Kig endnu en gang på 1. kvadratsætning.

Karam


Svar #2
30. marts 2010 af Hejhejhhx (Slettet)

Hvad er det? er tallet 100 og 180 der er forkert?


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. marts 2010 af mathon

                x2 - 100x + 0,25y2 - 45y = -2925

                x2 - 100x + 0,25(y2-180y) = -2925

                (x-50)2 - 502 + 0,25((y-90)2 - 902) = -2925

                (x-50)2 - 2500 + 0,25(y-90)2 - 0,25·902 = -2925

                (x-50)2 - 2500 + 0,25(y-90)2 - 0,25·8100 = -2925

                (x-50)2 - 2500 + 0,25(y-90)2 - 0,25·8100 = -2925 + 2500 +2025

                (x-50)2 + 0,25(y-90)2  = 1600

                (x-50)2/402 + (y-90)2/802 = 1

                 a = 40  b = 80


Svar #4
30. marts 2010 af Hejhejhhx (Slettet)

Åh tusind tak, så er det da til at forstå hvor fejlen er henne..


Skriv et svar til: halvakser for en ellipse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.