Matematik
Funktionsfamilie
23. februar 2005 af
Foss (Slettet)
Hey.. Sidder lige og bøvler med det her:
fa(x)=x^3+3x^2+(a+2)x+2a
Gør rede for at enhver af funktionerne i familien går gennem P(-2,0)
Så skal -2 sættes ind, ikke?
Således:
f(-2)=-2^3+3*-2^2+(a+2)*-2+2a
Så går a'erne ud med hinanden, men resultatet burde da også blive 0!
Jeg får det til f(-2)=-24.. Har regnet den igennem flere gange nu.. Er jeg bare gået kold, eller ?
fa(x)=x^3+3x^2+(a+2)x+2a
Gør rede for at enhver af funktionerne i familien går gennem P(-2,0)
Så skal -2 sættes ind, ikke?
Således:
f(-2)=-2^3+3*-2^2+(a+2)*-2+2a
Så går a'erne ud med hinanden, men resultatet burde da også blive 0!
Jeg får det til f(-2)=-24.. Har regnet den igennem flere gange nu.. Er jeg bare gået kold, eller ?
Svar #1
23. februar 2005 af erdos (Slettet)
Ja, du er... Ved hurtig hovedregning kan jeg se, at det giver 0. Hvis du bruger lommeregner, så glemmer du nok parantes om -2 i andet led...
Svar #2
23. februar 2005 af Lurch (Slettet)
du er vist gået kold, det er den rigtige metode du bruger, men det giver nu nul ;)
(-2)^3+3(-2)^2+(a+2)(-2)+2a
-8+12-2a-4+2a
0
(-2)^3+3(-2)^2+(a+2)(-2)+2a
-8+12-2a-4+2a
0
Svar #3
23. februar 2005 af Foss (Slettet)
ok.. på den igen :D
Tak for det meget hurtige svar!
Måske skulle man gå over til hovedregning? Hehe..
Tak for det meget hurtige svar!
Måske skulle man gå over til hovedregning? Hehe..
Skriv et svar til: Funktionsfamilie
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
